Utställningar – Björn Wessman

Har du också fastnat för den svenska målaren och grafikern Björn Wessman? Hans landskapsmålningar har rönt stora framgångar och hans tavlor finns nu att buda hem på både Bukowskis och på privata utställningar. Vad gör Björn Wessmans tavlor så unika och eftertraktade? Många pekar på den dominerande naturkraften som tar över hans tavlor och inte lämnar plats för varken människor eller djur. Det är glödande skildringar av intensiv natur och det finns få konstnärer som lyckas fånga det råa och kraftfulla i skog och mark. Är du intresserad av att besöka några av hans kommande utställningar? Följ med när vi tar en närmare titt på kommande datum.

Björn Wessman har haft genomförda utställningar och projekt över hela landet. Hans resa till Papua Nya Guinea 2011 kom att bearbetas till en bok som sedermera blev till projektet ””Förlorat Paradis”” i 2014 som efterföljdes av en installation på Värmdö. För dem som följt med i Björn Wessmans karriär har fått möjligheten att i 2015 även få ta del av grafiska blad som inte tidigare setts. Till exempel visades två nya litografier ”Vit natt” och ”Norrom” på Grafiska Sällskapet i Stockholm. I Norrom återvänder Wessman till landskapen i Norden och delar med sig av suggestiva motiv som leker med färg.

Kommande utställningar med Björn Wessman

Är du intresserade av att besöka utställningar med Björn Wessman i 2016? Han kommer mellan 21 maj och 7 augusti att ställa ut på VIDA Museum & Konsthall, ett privatägt konstmuseum som ligger ca 9 kilometer söder om Borgholm, Öland. VIDA Museum & Konsthall har haft möjligheten att ha tre separatutställningar med Wessman och även inkludera honom i ett antal grupputställningar sedan starten i 2011. Mellan 10 september och 23 oktober kommer Wessman visa upp en stor del av sina grafiska verk på Pumphuset i Landskrona. Björn var en av de första som ställde ut när Pumphuset invigdes i 2006 och mötet är väldigt efterlängtat för hela Landskrona.

Utställningar med konstnären Björn Wessman är uppskattat