Björn Wessman

Har du också fastnat för de fantastiska målningarna av Björn Wessman? Hans natursköna tavlor och litografier har rönt stor framgång över hela världen och det är fler och fler som får upp ögonen för vår svenska konstnär. Född 1949 och utbildad inom konstvetenskap och litteraturhistoria tog Björn Wessman tidigt sina steg på den konstnärliga vägen. Under åren 1976 – 1981 utbildade han sig vid den Kungliga Konsthögskolan. Hans stora intresse för natur började i tidig ålder och det är ett återkommande motiv i hans älskade tavlor. Wessman ägnar sig dock inte åt rena avbildningar, istället inspireras han och skapar drömska landskap aldrig tidigare sedda.

Björn Wessman inspiration kommer inte bara ifrån de Nordiska landskapen, även om de självklart finns bland många av hans motiv. Inspirationen kommer ifrån hela världen och han har färdats långa vägar för att finna platser att senare fånga i sina bilder. Australiens vida slätter, Monets trädgårdar utanför Paris, bergen i Tasmanien, japanska stenträdgårdar i öst – Alla är dem del av den fantastiska värld som Wessman bokstavligen målar upp och delar med sig av. I hans bilder finns inga begränsningar och man finner ofta starka kontraster som spelar mot varandra. Varmt och kallt, mörkt och ljust – Wessman leker med dem alla.

Björn Wessman – mer aktuell än någonsin

Tavlorna och utställningarna med Björn Wessman bjuder alltid på något nytt och dem som har haft möjligheten att stå framför ett alster vet att formatet verkligen bjuder in betraktaren till motiven. Wessmans tavlor har länge sålts på Bukowskis auktionsföretag och blivit alltmer uppskattade. Hans tavlor går nu att finna på olika utställningar och privata samlingar över hela världen. Vad kan vi då förvänta oss från Wessman i framtiden? En sak är säker, hans produktivitet har inte saktat ned med åren. Med en ateljé i Stockholm och en i Aniane, Frankrike håller han sig ständigt inspirerad och fortsätter dela med sig av utsökt konst.

Björn Wessman är en svensk landskapskonstnär